Anjing dan Saya

Thanks for the respond it pleasure reading your request.I still got some puppies available for free adoption,two males by name Alma and Thelma and two females Jenny and Sharon,You can see from some pictures attach below. The dogs are 13 weeks old of age an do weigh 1.3LBS at the moment and will be about 4.1 LBS when fully grown.They do have excellent temperaments,good pedigree,pure breed well trained on paper ads,taken potty with optimum socialism and personalities with other domestic and home raised with kids and love to stick to their owner and are all up to date with their shots.
The dogs are vaccinated and deworm,and will be coming with all their health papers guarantee assurance.I am presently located in TURKEY (Europe) and that is where the dogs will be coming from.Where are u located?Thanks for contacting and hope to read from you soon.

Over a year ago, saya still mencari a dog untuk dijadikan pet, guess what, susahnya orang nak memberi dog kepada saya sebab saya seorang muslim and org tak percaya yang saya dapat membelanya dengan penuh kasih sayang. Email dia atas saya dapat semalam, tapi terlalu jauh untuk mendapatkan puppies tu. Kalau kat Malaysia majority nya dog untuk adoptionkan, Chinese people yang akan memberikan, so agak susah juga nak request dari mereka! sebab kepercayaan mereka kepada bangsa lain. Bila lah saya nak dapat Yorkie or Toy Poodle ni.

Saya memang minat untuk membela anjing, sebab saya ni sorang yang suka mengentel sesuatu benda sebelum saya tido! My pals always asking me, kenapa tak bela cat aje, saya cakap, saya dah ada kucing and saya dah banyak membela kucing, so saya nak mencuba benda yang baru! so, saya nak membela anjing! Before ni kan, saya ada bela kucing, ayam, rabbit, hamster, etc,. SO! seingat saya lah, anjing tak ada lagi dalam hidup saya, saya mula minat anjing bila saya tgk movie Merley and Me, saya suka tgk K9 (German Shepherd), and kawan saya ada membela Rottweiler!

Bukan tujuan saya untuk memurtadkan diri sendiri dengan membela anjing sebab saya seorang muslim, sebab saya boleh pegang anjing dengan keadaan kering, if saya nak memandikannya, jangan risau, saya sudah pun membuat research mengenainya, terdapat banyak saloon yang menawarkan khidmat memandikan anjing saya, anjing and kucing tak jauh beza nya sebab kedua-duanya nakal! Cute pula saya rasa and saya dapat bayangkan yang anjing saya melompat-lompat depan saya.

Anjing juga makhluk Allah SWT and ada batasan nya dalam perhubungan kita bersama anjing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s