Sikap Mengambil Ringan

Apabila sesuatu hubungan telah melalui satu jangka masa yang panjang, kebiasaannya pasangan akan mengambil ringan mengenai pasangan mereka. Masalah ini seharusnya dielakkan. Dalam kebahagiaan hubungan, kedua-dua pasangan seharusnya berusaha untuk menyemarakkan lagi perasaan mereka dan bukannya membiarkan ia begitu sahaja.

Tetapi percaya atau tidak, sebenarnya sikap mengambil ringan ini wujud didalam diri masing-masing sama ada nyata atau tidak nyata. Saya terang menerang mengakuinya bahawa saya ada sikap itu dan sikap ini nyata sekali didalam diri saya.

Bagi saya, sikap ini membuatkan saya tidak terlalu beremosi untuk menyelesaikan masalah tersebut. Walaupun sikap ini nyata didalam diri saya. Namun begitu, sekiranya kamu berada didepan saya dan saya menjaga kamu, percaya lah, sikap sayang saya terhadap kamu akan menghapuskan sikap mengambil ringan ini.

Maafkan saya sekiranya post ini menganggu emosi anda dan sekiranya anda tidak mempercayainya, saya merayu kepada anda untuk menetap dengan saya dan saya pasti akan menjaga kamu sepenuh masa yang saya ada.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s