Bulan Puasa yang mulia, saya buat…

Bulan puasa sememangnya dinantikan oleh semua umat islam di seluruh dunia untuk menyucikan diri serta menguji diri. Bahkan untuk berpuasa bukan dari segi makan dan minum, tetapi juga perangai dan aktiviti yang dilakukan sebelum bulan mulia ni.

Tapi ada beberapa aktiviti saya yang saya lakukan sepanjang bulan puasa ini antaranya :

  • Melawat kedai 24/7

7-eleven

Dengan Slumber nya pergi kat kaunter beli rokok lepas tu mencari air chocolate. Tak pun beli roti dan megi, memang mengenyangkan.

 

 

 

 

 

 

 

  • Melawat kedai makan segera

Pergi ngan classmate perempuan suruh aje dia orang belikan. Lepas tu dengan slumbernya makan kat McD juga tapi.. Datang perkerja dia says “Jangan makan kat sini, nanti saya report polis”. Lawak lawak.

 

 

 

 

 

 

  • Kawan saya hidung berdarah lah.. sama-sama lah tak puasa.

167290_1652387362708_1627763467_1487511_2754418_n

 

Sememangnya saya menunggu si Mamat ni hidung berdarah untuk sama-sama membeli Karipap 69, sedap juga kena karipap tengah hari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Melawat rumah kawan

_MG_8440

Datang rumah member kata nak lepak aje, padahal mula lah menghisap rokok, masak megi, tung tang tung tang sana. Silap-silap siap masak ayam masak merah lagi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tengok wayang!

243556_201041996606804_100001030157014_576727_7601233_o

Yeah, aktiviti yang paling menyeronokkan adalah menonton wayang bulan puasa, deal ngan member yang kerja dekat situ suruh pass/sent kan Combo Set, and Chicago Beef. Bukan kami sorang aje yang buat, ramai kot! HAHAHA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulah 5 aktiviti sepanjang bulan puasa yang tersangat lah ‘kebiasaan’. Tapi apa-apa pun selamat berpuasa kepada semua umat Islam. Semoga saya dan anda berpuasa penuh pada bulan puasa tahun ini.

2 thoughts on “Bulan Puasa yang mulia, saya buat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s