Copy Dari Internet

Sememangnya hampir keseluruhan pelajar didalam dunia ni mengambil serta menciplak benda dari internet. Betul tak? Memang lah betul sebab internet lah tempat yang majornya kita mengambil sumber-sumber yang diperlukan selain dari buku. Memang bagus sebab banyak idea serta bahan-bahan yang akan membuatkan assignment anda gempak.

Tapi bila tak bagusnya, 100% menciplak dari internet and terus print! WTF! Kalau bab mengentel or bab cerita tak kisah lah sangat, jangan lah bila tang FINANCE pun nak meniru dari internet! Figure semua salah ko tahu tak?

SCRIBD

Kalau tak tahu jangan buat pandai-pandai tahu, sebab ada orang yang lebih layak untuk satu-satu bahagian! Jangan buatkan satu pasukan anda pening dan marah pada anda. If anda tidak tahu untuk mengira sampai terpaksa mengambil sumber dari internet, menyebabkah hampir keseluruhan assignment itu, dikritik!

Sekiranya anda tidak pandai untuk membuat sesuatu bahagian didalam assignment anda, tarik diri serta buat grouping untuk berbincang tentang masalah tersebut. dan bukannya “INTERNET SYURGA KU!” tak semua benda yang ada di INTERNET diterima pakai. Lagi satu nasihat saya, jangan tunjuk pandai pada benda yang kita sendiri tidak tahu.

Jangan disebabkan internet, ilmu didada kita cukup! Tapi cukup pada assignment sahaja buat apa? tu yang time masuk dewan tu, mula lah, TOYOL pun ada.

Erm. OK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s