Beberapa Cara Menggemukkan Badan Buat Saya

Mungkin terlihat sedikit pelik kot sebab ketika banyak orang yang ingin menjadi kurus, tapi saya pula nak mengemokkan badan saya yang kurus ini. Gila banyak serta bermacam cara menggemukkan badan telah dilakukan, namun sayang sekali saya tetap kering macam ni, kakak saya kata saya dah macam cengkarong dah! huh!

Sebab masalah berat badan saya ni menyangkut faktor genetik atau keturunan. Tapi masalah nya kakak saya ok aje, kenapa tidak saya?malah saya tak ada kena sakit TB ke, Paru-paru rosak ker, tak pernah, tapi saya tetap kurus.

Nah, berikut ini adalah beberapa cara sihat yang terpaksa saya lakukan untuk menggemukkan badan saya dengan cepat. May be lah cepat Smile with tongue out.

Makan makanan yang agak sihat! Ek? Terpaksa lah belajar balik pasal chart makanan tu, apa yang perlu dibanyakkan.

funny-graphs-food-pyramid

Lebih banyak minum susu! Ni saya suka!!!!!!!

milk

Olahraga. Olahraga teratur mampu menaikkan massa otot lho! Pilih mana, lebih gemuk atau badan lebih berisi Open-mouthed smile

wrestling

Istirahat secara teratur. Sebab sekarang ni saya tidak cukup lah tersangat tido tu!

 WTF

Jangan merokok! Dah banyak kali dah cuba nak keluar dari merokok, tapi tak ada org disisi untuk marah saya Sad smile

smoking

Hindari stress! Tapi masalahnya masalah!

Giler Kentang

Oh iya, satu lagi hal yang perlu saya perhatikan sebelum menjalankan program ini, yakni untuk tetap sihat. Tidak ada gunanya apabila saya memperoleh tubuh yang ideal namun tubuh saya menjadi sakit kerananya. (Ayat untuk mengalis malas buat Smile with tongue out! WOI Shafiq! Discipline sikit! B.U.A.T > BUAT! Steaming mad

Digg This

2 thoughts on “Beberapa Cara Menggemukkan Badan Buat Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s