Susahnya Nak Cakap

Apa benda yang susahnya nak cakap tu ek? Dalam hidup ni ada benda yang boleh dikongsi bersama ada juga tidak boleh dikongsi bersama. Kebiasaannya benda yang susahnya nak cakap ni terjadi dalam satu perhubungan. Percaya atau tidak mari kita berfikir sejenak.images

Adakala benda susahnya nak cakap ni kekadang atau kebiasaannya kita akan ceritakan kepada teman mahu pun orang yang baru setahun jagung kita kenal tetapi tidak kepada pasangan kita.

Sebab apa terjadi cam ni ek? sebenarnya kita ada perasaan takut untuk meluahkan kepada pasangan kita, ye lah, takut dia tak fahamm takut dia tidak mengerti, takut dia salah anggap, mahupun takut kehilangan dia.

unspeakable_thumb

Benda ni boleh aje dielakkan kalau benda yang susahnya nak cakap ni kita berbicara mengenainya time2 spontan. Tapi jangan lah pula time mood happy kita rosakkan nya. Contoh benda yang susahnya nak cakap seperti hobi anda yang pelik. Makan sabun (contohnyalah), so time shopping sabun tu buat lawak sikit kata “ha sabun ni sedap, sebab saya dah rasa” pelik tapi kalau pasangan anda tak dapat tangkap tidak apa, sekurang-kurangnya anda sudah memberi tahunya, tapi kalau pasangan anda dapat tangkap, anda apa lagi, terangkan lah kat dia taw.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s