Cozy Dog

Terliur tekak ni bila tgk Cozy Dog at channel TLC Food Channel. Sementara tgk Cozy Dog tu, mula lah otak ni berpusing-pusing “cara nak buat duit”. Percaya atau tidak, Cozy Dog ni dah lama ada kat Malaysia cuma kurang publicity terhadapnya. Ok, cerita balik pasal Cony Dog ni. Cony Dog ni kalau tak silap lah, dekat Malaysia org buat just salut dengan tepung atau lebih senang cerita hot dog salut dengan roti. Masa aku zaman sekolah dulu, memang wajib ada Cozy dog bila dah balun macam-macam, cuma yang beza yang aku tak letak ketchup dengan mustard! aku letak sambal keropok lekor tu. Sebab Cita Rasa Rakyat Malaysia. So bila fikir kan balik, memang susah pula aku nak cari Cozy Dog ni kat luar, kalau pergi ke sekolah pun, catering dah bertukar-tukar tender. So, tu yang terbayang aje cara nak buat duit. Ok, this my plan, Korang rasa, laku tak Cony Dog kalau buat at Malaysia but kita bagi Asian punya cita rasa? and paling sengal punya idea aku adalah, jual Cony Dog at Pasar Malam (Just like Spring Potato’s punya situation )!

 

SO, Macam mana anda fikirkan? kalau seseorang itu start business Cozy Dog at Malaysia? adakah dapat sambutan atau sebaliknya?

If anda ada sumber2 yang menyatakan Cozy Dog ni tengah ada kat Malaysia, ley share dengan saya tak? tekak saya sudah mengidam COZY DOG!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s