Sabah-Segalanya bermula disini

Syukur keatasNya, segala perjalanan dan halangan berjaya aku tempuhi satu demi satu. Sabah, buat pertama kalinya aku menjejakkan kaki di bumi Borneo ni. walaupun hanya baru sebulan aku disini, aku jatuh cinta dengan bumi Borneo ni! Kemasyarakatan,Keagamaan,Kebudayaan,Ke Ke lah semua nya masih lagi terpelihara disini. Siapa sangka, segala-galanya semua ada disini.

Kenapa sabah? dari dulu lagi sebenarnya aku ada pasang niat untuk hidup dan menetap disabah, tak tahu kenapa, cuma aku ni memang perangai pelik sikit, benda pelik-pelik lah aku suka buat, nun disana aku meninggalkan keluarga kandung aku (at Peninsular Malaysia) untuk mengejar satu impian aku. aku korban kan segala-galanya disana untuk datang keSabah, aku tinggalkan segala-gala nya semata-mata untuk ke Sabah dan aku tak mahu perangai “kacip” aku di semenanjung merebak di Sabah.

office picture

My Office

Alhamdulillah aku juga di pertemukan dengan keluarga angkat sabah yang totally memang terbaik, menjaga aku dan juga menyayangi aku seperti anak kandung nya sendiri, nak buat cm mana, aku sorang aje lelaki dalam keluarga dia. so faham2 aje lah kenapa. Kerja pun ok disini, orang yang aku jumpa semua terbaik dari segi tona dan budi. So, no wonder lah kenapa aku suka sabah ni. Lama juga tak new post blog sampai blur nak tulis apa, wahal, byk tu cerita aku nak cerita kan pasal sabah. tapi, apa2 pun tunggu aje lah next post, mungkin beradap or menarik sikit. hahahha.

One thought on “Sabah-Segalanya bermula disini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s